Veiligheid en kwaliteit

Certification ISO 9001 VERSION 2015

Gecertificeerd sinds het begin van de jaren 1990, was Transports Fockedey het eerste transportbedrijf in het Waalse Gewest dat ISO 9001-gecertificeerd was.

Het kwaliteitssysteem is sindsdien natuurlijk geëvolueerd , niet enkel omwille van de uitbreiding en nieuwe activiteiten van het bedrijf  maar ook om de controle van de procedures en de tevredenheid van onze klanten te blijven garanderen.

Het kwaliteitssysteem wordt elk jaar geauditeerd en de certificering wordt elke 3 jaar vernieuwd.

EVALUATION RESPONSIBLE CARE – SAFETY ASSESSMENT SHEET (SQAS) PAR LE CEFIC.

Transports Fockedey werkt voornamelijk in de chemische sector en heeft  daarom een grote interesse in het programma “Responsible care – SQAS Road Haulage” van CEFIC (European Chemical Industry Council).

De meeste punten van de SQAS-vragenlijst zijn opgenomen in het ISO 9001-systeem, gezien de vele overlappingen tussen deze twee systemen. Een eerste SQAS-beoordelingsaudit werd uitgevoerd door SGS op 11/12/97. En sindsdien wordt er elke 3 jaar een nieuwe beoordeling uitgevoerd door een erkend auditor.

Onlangs werd het tankreinigingsstation op de site van Leuze positief beoordeeld in het kader van CEFIC’s “Responsible care – SQAS Tank Cleaning” om goedgekeurd te worden volgens de SQAS-normen (CTC, Applica, enz.).

Certification FCA (FEED CHAIN ALLIANCE)

Bezorgd over de naleving van de regels gericht op veiligheid en traceerbaarheid in de diervoederketen, heeft Transports Fockedey een systeem van werkprocedures ontwikkeld en toegepast in overeenstemming met de FCA-normen in haar kwaliteitssysteem om elke besmetting of vermenging van producten te voorkomen. In dit kader worden bepaalde activiteiten uitgevoerd onder controle van OVOCOM en het FAVV. De procedures worden elk jaar geauditeerd en de certificering wordt elke 3 jaar vernieuwd.

LEAN & GREEN

Transports Fockedey zet zich al jaren in voor veiligheid en milieu door deel te nemen aan nationale of Europese projecten.

(Lisa, Urbanzen of Marco Polo bijvoorbeeld). Het is dan ook logisch dat het bedrijf zich toespitste op de analyse en reductie van CO2-emissies. In mei 2015 diende Transports Fockedey een actieplan in om de CO2-emissies te berekenen op basis van vervoerde tonkilometers. Er zijn concrete gekwantificeerde maatregelen voorgesteld om deze CO2-emissies de komende jaren te verminderen.

ECOVADIS BRONZE

Eind 2020 werden de MVO-prestaties van ons bedrijf beoordeeld door de organisatie van wereldformaat Ecovadis. Aan het einde van deze eerste evaluatie ontving ons bedrijf de bronzen Ecovadis onderscheiding.

Transports Fockedey

ZI de l’Europe 20,

7900 Leuze-en-Hainaut

Belgique

Contact

Mail: [email protected]

Jobs: +32 69 34 37 75

Tel: +32 69 66 30 27

Fax: +32 69 34 37 70

TVA: BE 0425.263.341