Fockedey 2030-project

Sinds de jaren 90 tot 2015 heeft Transports Fockedey zich verder ontwikkeld tot een professionele, competente organisatie die in staat is om aan de eisen van de klant te voldoen.

Deze ontwikkeling ging gepaard met investeringen op tal van vlakken: vrachtwagens, tankopleggers, de implementatie van een efficiënt computersysteem maar ook het zich aanpassen aan de verschillende normen ISO 9001, SQAS, enz.

In 2015 besloot het management van het bedrijf om een ​​andere ontwikkelingsas te creëren: het Fockedey 2030-project

Dit project omvat het omzetten van de energie die zal worden gebruikt om onze vrachtwagens te laten rijden.

Het doel is dat ons wagenpark voor 40% uit voertuigen bestaat die op alternatieve brandstoffen rijden.

Om te beginnen hadden we een meetinstrument nodig. Na een marktonderzoek raakten we geïnteresseerd in het Lean and Green label ontwikkeld door Logistics in Wallonië.

Van 2015 tot 2018 hebben we alle informatiestromen gestructureerd om de CO²-uitstoot per tonkilometer te kunnen berekenen.

Lean and Green

Lean and Green

Ons bedrijf, Transports Fockedey, zet zich met kracht en overtuiging in voor een Lean and Green-aanpak sinds 2015. Ons bedrijf is zich bewust van zijn impact op het milieu en heeft zich tot doel gesteld om zijn CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Zo werd ons...

read more
Wind to Trucks: van wind naar waterstof

Wind to Trucks: van wind naar waterstof

Fockedey transport heeft besloten om de milieu-impact van zijn activiteit het hoofd te bieden door te kiezen voor de productie van groene energie uit windturbines en zonnepanelen. Zo ontstond het project Wind to Trucks, het resultaat van de samenwerking tussen...

read more